Πληροφορίες

Τι είναι το αεροστρωμα κατάκλισης;

Αεροστρωμα κατάκλισης

Τι είναι το αεροστρωμα κατάκλισης και σε τι χρησιμεύει;

Το  αερόστρωμα κατάκλισης είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο στρώμα αεροθαλάμων το οποίο αποτρέπει την δημιουργία ελκών κατάκλισης. Ταυτόχρονα, βοηθάει τυχόν υπάρχουσες πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα. Το κάθε ζεύγος αεροθαλάμων του στρώματος είναι ξεχωριστό και ανεξάρτητο και φουσκώνει εναλλάξ με διαφορετική πίεση. Η πίεση στους θαλάμους μεταβάλλεται συνεχώς έχοντας σαν αποτέλεσμα κανένα σημείο του σώματος του ασθενή να μην πιέζεται από το στρώμα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Έτσι οι προϋποθέσεις για τον ερεθισμό του δέρματος και εν συνεχεία την δημιουργία πληγών κατάκλισης παύουν να υφίστανται.

αερόστρωμα κατάκλισης

Το αεροστρωμα κατακλίσεων κάνει τον ασθενή να αισθάνεται ανακούφιση και μεγαλύτερη άνεση. Η εναλλαγή της πίεσης προσφέρει ένα ελαφρύ μασάζ που βελτιώνει την τοπική κυκλοφορία του αίματος. Ενώ το ιατρικό προσωπικό μπορεί να απαλλαχθεί από τις τακτικές αλλαγές στάσης του κατακλυσμένου που είναι απαραίτητες με τα κλασικά στρώματα.

Το σχήμα των θαλάμων παίζει σημαντικό ρόλο στον ειδικό χαρακτήρα του αεροστρώματος καθώς μπορεί να προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες αποφόρτισης του σώματος των ασθενών. Από ραβδωτούς και σωληνωτούς θαλάμους, μέχρι κυψέλες και κυκλικά pad, το αεροστρωμα κατακλίσεων μπορεί να καλύψει μια μεγάλη γκάμα αναγκών και προβλημάτων που προέρχονται από την χρόνια κατάκλιση.

Καθώς το αεροστρωμα κατακλίσεων είναι κατασκεύασμα εξισορρόπησης πιέσεων, η καλή ποιότητα κατασκευής και η σωστή συναρμογή των υλικών είναι πολύ σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία τους. Η αντλία που αναλαμβάνει να φουσκώσει το στρώμα θα πρέπει να είναι:

  • αξιόπιστη,
  • όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη,
  • οικονομική,

καθώς σε φυσιολογικές συνθήκες χρήσης δουλεύει για αρκετές ώρες καθημερινά.

Δείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα αεροστρώματα / επιθέματα κατακλίσεων / φροντίδα δέρματος

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send