Επιθέματα

Επιθέματα Duoderm

Στην Advanced HealthCare μπορούμε:

χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση:

  • να σας εξυπηρετήσουμε σε όλη την Ελλάδα
  • να σας φέρουμε σε επαφή με το νοσηλευτικό μας προσωπικό
  • να διεκπεραιώσουμε την αίτηση σας στο ασφαλιστικό σας ταμείο

Δείτε εδώ όλα τα επιθέματα της εταιρίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιθέματα Duoderm CGF

DuoDerm: κολλητικό επίθεμα υδροκολλοειδές με υδρόφιλα πολυμερή στοιχεία (ζελατινη, πηκτίνη ,κυτταρίνη) και εξωτερικό αδιάβροχο αφρώδες στρώμα πολυουρεθάνης

Tο Duoderm είναι ένα στείρο υδροστατικό υδροπολυμερές υδροκολλοειδές επίθεμα αποτελούμενο από δυο στρώματα: Α. το εσωτερικό στρώμα, το οποίο έρχεται σε επαφή με το τραύμα και απαρτίζεται από υδρόφιλα πολυμερή στοιχεία (πολυσακχαρίτες) όπως ζελατίνη (κολλαγόνο και άλλες πρωτείνες) πηκτίνη, κυτταρίνη (αλγηνικής προέλευσης κυρίως από καφέ φύκι), ενωμένα σε ένα αυτοκόλλητο πολυμερές και Β. το εξωτερικό αδιάβροχο σπογγώδες στρώμα πολυουρεθάνης.

Τα υδροστατικά στοιχεία του επιθέματος Duoderm αλληλεπριδρούν με τα υγρά του τραύματος, δημιουργούν ένα υγρό περιβάλλον, σχηματίζοντας ένα ζελέ, το ιδανικό για την επιτάχυνση και σταθεροποίηση της διαδικασίας της επούλωσης, απομακρύνοντας τα νεκρώματα (προκαλώντας διάλυση του ινώδους ιστού), διεγείροντας τον σχηματισμό κοκκιώδους ιστού προάγοντας την επιθηλιοποίηση και επιταχύνοντας την αγγειογέννεση.

Παράλληλα το Duoderm προστατεύει το τραύμα από εξωτερικούς παράγοντες, μειώνει τις πιθανότητες τοπικής λοίμωξης αποτρέποντας την είσοδο μικροοργανισμών στην περιοχή του τραύματος, παρέχει θερμική μόνωση, είναι αδιάβροχο, επιτρέπει την τοπική υγιεινή και  απομακρύνεται δίχως να τραυματίσει το νεοσχηματισθέντα ιστό.

ΧΡΗΣΗ ΕΠΙΘΕΜΑΤΩΝ DUODERM:

Υπάρχουν 2 τρόποι χρήσης του συγκεκριμένου επιθέματος. Ο πρώτος είναι σαν απλό επίθεμα σε επιφανειακή χωρίς βάθος λίγο εξιδρωματική κατάκλιση. Εαν η κατάκλιση ειναι έντονα εξιδρωματική μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το  Aquacel foam. Ο δεύτερος τρόπος είναι: εφαρμόζουμε το επίθεμα σε μορφή γάζας μέσα στην πληγή της κατάκλισης (υποθέτουμε ότι έχουμε να κάνουμε με βαθιά, εξιδρωματική κατάκλιση), χρησιμοποιούμε όσες γάζες χρειάζεται ή κάποιο κορδόνι (π.χ. την εξαιρετική, άκρως απορροφητική, μοναδική γάζα-επίθεμα Aquacel ή το Kaltostat) και σκεπάζουμε από πάνω με το Duoderm, Duoderm Extra Thin ή Border έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί να εξασκεί την καθημερινή του υγιεινή (πλύσιμο) χωρίς να βρέχεται η γάζα (Aquacel ή Kaltosta) στο εσωτερικό. Σ’ αυτήν την περίπτωση, το Aquacel ή το Kaltostat ονομάζεται «πρωτεύον επίθεμα» και το Duoderm «δευτερεύον επίθεμα». Σε περίπτωση που το τραύμα ειναι έντονα εξιδρωματικό, σαν δευτερεύον επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Aquacel foam όπως αναφέραμε και παραπάνω.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Δερματικά έλκη, κατακλίσεις, έλκη ποδιών, χρόνια έλκη, διαβητικά έλκη, εγκαύματα 1ου & 2ου, μεταμοσχεύσεις (δότης)

Eπίθεμα Duoderm CGF BORDER

  • Υδροκολλοειδές υδροστατικό επίθεμα με περιφερειακή αυτοκόλλητη ζώνη
  • Αδιάβροχο, αποτελούμενο από υποαλλεργικά υλικά
  • Προστατεύει από μολύνσεις και προάγει την επούλωση δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον στην επιφάνεια του τραύματος
  • Χρησιμοποιείται για την πρόληψη των κατακλίσεων και για  ελαφρά εξιδρωματικά τραύματα σε δύσκολες ανατομικά περιοχές
  • Κατασκευάζεται από την ConvaTec

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Κατακλίσεις, αρτηριακά και φλεβικά άτονα έλκη, διαβητικά έλκη, εγκαύματα 1ου & 2ου βαθμού, οξέα τραύματα

Duoderm Idrogel

  • Αποστειρωμένο, διαφανές gel, κατασκευασμένο από υδροκολλοειδή συστατικά για χρήση σε σχετικά ξηρά ή με νεκρώματα τραύματα
  • Το Duoderm Idrogel διατηρεί τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας στην επιφάνεια του τραύματος απορροφώντας ή προσφέροντας υγρά, ανάλογα με την κατάστασή του
  • προάγει την αυτόλυση, βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρωμένων και άχρηστων ιστών και διεγείρει την ανάπτυξη του νέου κοκκιώδους ιστού
  • Κατασκευάζεται από την ConvaTec

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Κατακλίσεις, αρτηριακά και φλεβικά άτονα έλκη, διαβητικά έλκη, εγκαύματα 1ου & 2ου βαθμού, οξέα τραύματα

Η Advanced HealthCare διαθέτει πλήρως εξειδικευμένο και άριστα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, με δυνατότητα εξυπηρέτησης ασθενών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, σε όλη την Ελλάδα. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προιόντα μας (αποστολή, εφαρμογή, αιτησεις σε ασφαλιστικά ταμεία κτλ) επικοινωνήστε μαζί μας.
Δείτε ακόμα: Hydro Therapy / Φροντίδα του δέρματος.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send