Πληροφορίες

Μάθε πως να ακούς σωστά με τα στηθοσκόπια Littmann της 3Μ

Εισαγωγή στην στηθοσκοπική ακρόαση

Η στηθοσκοπική ακρόαση είναι μια σημαντική κλινική ικανότητα. Η δυνατότητα της αναγνώρισης των διάφορων γνωρισμάτων των ήχων που παράγονται από τον καρδιακό χτύπο, την αναπνοή και την εντερική λειτουργία, είναι σημαντική για την γρήγορη και ακριβή ιατρική γνωμάτευση καθώς και για την παρακολούθηση της προόδου μιας θεραπείας. Οι προϋποθέσεις για μια σωστή στηθοσκοπική ακρόαση είναι οι εξής:

  • Ένα ήσυχο, ευήλιο, και ζεστό δωμάτιο.
  • Το στηθοσκόπιο πρέπει να εφαρμοστεί επάνω στο δέρμα του ασθενούς και όχι πάνω στον ρουχισμό του. Αυτό απαλείφει τις ηχητικές παραμορφώσεις από τριβόμενα ρούχα και υφάσματα.
  • Εξετάστε τον ασθενή από διάφορες θέσεις όπως πχ. πλευρικά, καθήμενος, σε ύπτια θέση, κλπ. Οι διαφορετικές θέσεις πολλές φορές αποκαλύπτουν κάτι νέο ειδικά στην περίπτωση που έχουμε ασυνήθιστους ή μη φυσιολογικούς ήχους.
  • Επιλέξτε ένα στηθοσκόπιο που έχει και διάφραγμα και καμπάνα, ή τουλάχιστον έχει την δυνατότητα να ενεργήσει αμφίρροπα.

Μάθετε περισσότερα για τις τεχνικές στηθοσκοπικής ακρόασης κατεβάζοντας την εφαρμογή του 3M™ Littmann® Learning Institute.

Κατεβάστε την εφαρμογή της 3Μ, ΔΩΡΕΑΝ!

Βελτιώστε την τεχνική σας και χρησιμοποιήστε το στηθοσκόπιο σας πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιείστε το serial number στον κώδωνα του στηθοσκοπίου για να ξεκλειδώσετε την πλήρη έκδοση της εφαρμογής.

στηθοσκοπική ακρόαση
στηθοσκοπική ακρόαση

Δείτε εδώ: Όλα τα στηθοσκόπια Littmann της 3M

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send