Γνωματεύσεις ΕΟΠΥΥ / Τελευταία νέα

Νέα Διαδικασία Έκδοσης Ηλεκτρονικών Γνωματεύσεων ΕΚΠΥ

Οι Ηλεκτρονικές Γνωματεύσεις ΕΚΠΥ ανανεώνονται μετά από τη λήξη τους με την εξής διαδικασία:

  1. Οι θεράποντες ιατροί δύνανται να εκδίδουν ηλεκτρονικά γνωματεύσεις για τις παροχές αυτές, κατόπιν αιτήματος των δικαιούχων. Το αίτημα γίνεται μέσω τηλεφώνου, τηλεομοιοτυπίας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος κινητού τηλεφώνου.
  2. Για τις εν λόγω γνωματεύσεις, δεν απαιτούνται η έκδοση και η εκτύπωσή τους σε έντυπη μορφή, καθώς και η θεώρηση από ελεγκτή ιατρό.
  3. Ο θεράπων ιατρός αναγράφει ότι η ηλεκτρονική γνωμάτευση εκδίδεται δυνάμει της παρούσας. Έπειτα ενημερώνει τον δικαιούχο για τον κωδικό της γνωμάτευσης (barcode) με κάθε δυνατό τρόπο  (τηλεφωνικά, μέσω τηλεμοιοτυπίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
  4. Οι δικαιούχοι μπορούν να βλέπουν τους κωδικούς (barcode πχ 0220200ΧΧΧΧΧΧΧΧ) των γνωματεύσεων και στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας τους (www.eopyy.gov.gr/ Φάκελος Ασφάλισης Υγείας).
  5. Με την έκδοση από τον ιατρό, η γνωμάτευση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στα συμβεβλημένα φαρμακεία και λοιπούς συμβεβλημένους παρόχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Η πρόσβαση είναι δυνατή μέσω του αναγραφόμενου κωδικού γνωμάτευσης (barcode πχ 0220200ΧΧΧΧΧΧΧΧ), για υποχρεωτική εκτέλεση μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος εκτέλεσης και υποβολής δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (e-dapy).

Μέχρι τις 30.6.2020 δύνανται να εκδίδονται γνωματεύσεις με την ως άνω διαδικασία. Οι γνωματέυσεις αυτές εκτελούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης, όπως αυτή ορίζεται επί της εκδοθείσας ηλεκτρονικής γνωμάτευσης.

Οι δικαιούχοι περίθαλψης, οι συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού αυτών ή τρίτα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα προσέρχονται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταυτοποίησης (ταυτότητα και ΑΦΜ) στα συμβεβλημένα φαρμακεία και λοιπούς συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρόχους της επιλογής τους με τον κωδικό (barcode) της γνωμάτευσης.

Τα στοιχεία ταυτοποίησης του παραλήπτη αναγράφονται στο φύλλο εκτέλεσης γνωμάτευσης ή στο έντυπο παραλαβής κατά την παραλαβή των συνταγογραφημένων ειδών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send