Οδηγίες χρήσης υλικών

Οδηγίες χρήσης επιθεμάτων DuoDerm της Convatec

Οδηγίες χρήσης επιθεμάτων DuoDerm

Υδροκολλοειδές επίθεμα DuoDerm CGF της ConvaTec

Το DuoDerm CGF είναι ένα υδροκολλοειδές επίθεμα αποτελούμενο από ένα εσωτερικό στρώμα (το οποίο έρχεται σε επαφή με το τραύμα) με υδροκολλοειδή στοιχεία ενωμένα σε ένα αυτοκόλλητο πολυμερές και ένα εξωτερικό σπογγώδες στρώμα πολυουρεθάνης.

Δείτε όλα τα επιθέματα της ConvaTec

Το επίθεμα διατηρεί ένα υγρό περιβάλλον στο τραύμα, το οποίο προάγει τη διαδικασία της επούλωσης, βοηθώντας την αυτολυτική απομάκρυνση νεκρωμάτων, διευκολύνοντας την μετακίνηση των επιθηλικακών κυττάρων και επιτρέποντας ττην εύκολη αφαίρεση του επιθέματος χωρίς να τραυματιστεί ο νεοσχηματισμένος ιστός. Το επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πρωτεύον επίθεμα αλλά και σαν δευτερεύον επίθεμα σε συνδυασμό με άλλα επιθέματα κατακλίσεων. Το αυτοκόλλητο στρώμα περιέχει ελαστομερή πολυμερή τα οποία βελτιώνουν την ικανότητα του επιθέματος να συγκρατεί υγρά σχηματίζοντας ένα ζελέ με έντονη συνεκτικότητα.

Ενδείξεις χρήσης επιθέματος Duoderm

Χρόνια τραύματα: Έλκη πίεσης (κατακλίσεις σταδίου I-IV), άτονα έλκη ποδιών. Οξέα τραύματα: Μικρές εκδορές και σχάσεις, εγκαύματα, δερματολογικές εκτομές, χειρουργικά τραύματα, μετεγχειρητικά τραύματα, περιοχές δότη

Προφυλάξεις και παρατηρήσεις

Προϊόν μιας χρήσης. Επαναχρησιμοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις, δυσλειτουργία του προϊόντος ή / και αδυναμία του προϊόντος να προσκολληθεί στον ασθενή. Κατάλληλα υποστηρικτικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται όπου είναι απαραίτητο. Η απομάκρυνση μικροεστιών νεκρωμάτων με τη χρήση του επιθέματος μπορεί να κάνει το τραύμα να φαίνεται μεγαλύτερο μετά τις πρώτες αλλαγές. Η ύπαρξη αποικιών μικροοργανισμών στα χρόνια τραύματα είναι σύνηθες φαινόμενο και δεν αποτελεί αντένδειξη για τη χρήση του επιθέματος. Το επίθεμα μπορεί αν χρησιμοποιηθεί σε μολυσμένα τραύματα υπό την επίβλεψη υγειονομικού προσωπικού, ενώ παράλληλα επιβάλλεται η κατάλληλη θεραπεία με αντιβιοτικά φάρμακα και η συστηματική παρακολούθηση της προόδου του τραύματος. Σε περιστατικά αναερόβιας λοίμωξης δεν συνιστάται η χρήση στεγανών επιθεμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το website της ConvaTec.

Τοποθέτηση του επιθέματος DuoDerm CGF

Επιθεμα Duoderm οδηγίες χρήσης επιθεμάτων DuoDerm

Τοποθετείστε ένα επίθεμα το οποίο να ξεπερνά τις άκρες του τραύματος κατά 3 εκατοστά. Καθαρίστε την περιοχή του τραύματος, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε το δέρμα γύρω από το τραύμα.

  • Αφαιρέστε το προστατευτικό χαρτί σιλικόνης από το πίσω μέρος του επιθέματος, ελαχιστοποιώντας την επαφή των δακτύλων με την αυτοκόλλητη επιφάνεια
  • Προσεχτικά κυλήστε το επίθεμα πάνω στο τραύμα. Μην το τεντώνετε
  • Πιέστε απαλά το επίθεμα για να εξασφαλίσετε την άριστη επικόλληση
  • Στερεώστε τις άκρες του επιθέματος με υποαλλεργική ταινία, εάν χρειάζεται

Σημείωση: Καθώς το εξίδρωμα του τραύματος απορροφάται από το επίθεμα, ο σχηματισμός του ζελέ μπορεί να γίνει εμφανής στην εξωτερική επιφάνεια του επιθέματος σαν μια φουσκάλα

Αφαίρεση του επιθέματος

Πιέστε μαλακά το δέρμα με το ένα σας χέρι και προσεκτικά ανασηκώστε τη μια άκρη του επιθέματος με το άλλο χέρι.

Συνθήκες αποθήκευσης

Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε την ψύξη και την υψηλη θερμοκρασία

Δείτε ακόμα: Επιθέματα κατακλίσεων

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send