Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης Sigvaris

Κάλτσες Ιατρικές, πότε παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά;

Κάλτσες Ιατρικές, Καλτσες διαβαθμισμενης συμπιεσης

Η πρώτη ιατρική κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης παρουσιάστηκε το 1961 σε ένα διεθνές ιατρικό συνέδριο, μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης από τον Ελβετικό οίκο Ganzoni σε συνεργασία με τον ιατρό φλεβολόγο Karl Sigg.
Παρουσιάστηκε με το εμπορικό σήμα Sigvaris, από το όνομα του ιατρού και την λατινική ρίζα για τις φλέβες. Από τότε, εκατομμύρια ασθενείς έχουν χρησιμοποιήσει ιατρικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης ανακουφίζοντας τα πόδια τους από φλεβικά προβλήματα.

Οι ιατρικές κάλτσες και καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης Sigvaris κυκλοφορούν:

  • σε διάφορους τύπους (μέχρι το γόνατο, μέχρι το ριζομήριο, ριζομηρίου με ζώνη, καλσόν, με ανοικτά ή κλειστά δάκτυλα)
  • σε διάφορους βαθμούς συμπίεσης (Δείτε τις τυπικές ενδείξεις ανά κατηγορία συμπίεσης)
  • κατασκευασμένες πάντα από τα καλύτερα υλικά
  • σε ευρεία γκάμα μεγεθών για κάθε πόδι (η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών θα βρει το μέγεθος που του ταιριάζει ετοιμοπαράδοτο στο ράφι του καταστήματος)

Είναι απαραίτητες οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης;

Οι ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι απαραίτητες όταν η κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα πρέπει να υποστηριχθεί λόγω παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με την φλεβική υγεία. Προληπτικά, αν η καθημερινότητα ενός ατόμου απαιτεί πολύωρη ορθοστασία η ακινησία τότε, η εφαρμογή ελαστικών καλτσών τις ώρες αυτές ενδείκνυται για προληπτικούς λόγους.
Σε περίπτωση που νιώθετε τα πόδια σας βαριά ειδικά το βράδυ ή αντιμετωπίζετε συχνά πρήξιμο ή πόνο, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε ιατρική διάγνωση από ειδικό γιατρό (αγγειοχειρούργο, αγγειολόγο, φλεβολόγο).

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις για τις οποίες συνίστανται οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι:

  • Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια
  • Η εν τω βάθη φλεβική θρόμβωση
  • Οι κιρσοί
  • Οι αραχνοειδείς φλέβες
  • Η εγκυμοσύνη
  • Το σύνδρομο οικονομικής θέσης (σχετίζεται με την αδράνεια των ποδιών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων)

Πως βοηθούν οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης ;

Οι ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης σφίγγουν τα πόδια με ένα διαβαθμισμένο τρόπο (περισσότερο στο κάτω μέρος του ποδιού και βαθμιαία λιγότερο στο πάνω μέρος του).
Βοηθούν έτσι στην απορροή του φλεβικού αίματος από τα πόδια προς τη καρδιά, μειώνουν το οίδημα που προκαλείται από τα υγρά που συσσωρεύονται στα πόδια μετακινώντας τα στα λεμφαγγεία, ενώ προλαμβάνουν την δημιουργία θρόμβων στα πόδια.

Πώς μπορώ να επιλέξω τις σωστές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης;
Υπάρχουν πολλοί, διαφορετικοί τύποι ελαστικών καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης, ανάλογα με την πίεση που ασκούν, το μήκος τους καθώς και το υλικό κατασκευής τους. Για την επιλογή του ιδανικού τύπου για την περίπτωσή σας καλό είναι να έχετε τη γνώμη του αγγειοχειρουργού, αγγειολόγου σας καθώς η πίεση που θα ασκήσουν στα πόδια σας καθώς και ύψος μέχρι το οποίο θα φθάνουν συναρτάται με την κατάσταση της φλεβικής σας υγείας. Η λανθασμένη επιλογή θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει μεγαλύτερη ζημιά παρά καλό! Ακόμα και το υλικό κατασκευής είναι σημαντικό ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σας είναι και πόσο έντονες είναι οι επιφανειακές φλέβες.

Η SIGVARIS σχεδιάζει και παράγει πιστοποιημένες και κλινικά ελεγμένες ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, για να είναι τα πόδια σας σε τέλεια φόρμα σε κάθε σας βήμα. Το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με 100% βαμβακερές ίνες. Το “Swiss Cotton Premium” θεωρείται το καλύτερο βαμβάκι στον κόσμο. Ιδιαίτερα φιλικές στο δέρμα. Με πολύ καλό αερισμό και φυσική όψη. Φοριούνται και αφαιρούνται πολύ εύκολα.

Στην Advanced Health Care θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ορθοπεδικά είδη όπως κάλτσες ιατρικές λεμφοιδήματος με γάντι ή χωρίς, κάλτσες ριζομηρίου και κάτω γόνατος κλάσης Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και IV, καθώς επίσης και αντιεμβολικές – αντιθρομβωτικές κάλτσες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.