Ιατρικά προϊόντα

Υγιεινή των Χεριών στα Σχολεία

Μειώνονται οι απουσίες των μαθητών στα σχολεία με την χρήση αντισηπτικων χεριών;

Η παρακάτω έρευνα παρουσιάζει την σημαντική μείωση των απουσιών των μαθητών δημοτικού σχολείου όταν ένα αλκοολούχο απολυμαντικό τζελ Purell χρησιμοποιείται στις αίθουσες διδασκαλίας και στους διαδρόμους σχολείων στα πλαίσια προγράμματος υγιεινής.

Ιστορικό:

Αρκετές μελέτες στο παρελθόν, έχουν δείξει μια ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ της πλύσης των χεριών και της απουσίας μαθητών από τα σχολεία λόγω ασθενειών. Παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, όλες αυτές οι έρευνες παρουσιάζουν και μια δυσκολία στην εξασφάλισης συνεπούς και αποτελεσματικής πλύσης των χεριών από τα παιδιά.
Ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της χρήσης αλκοολικού απολυμαντικού χεριών σε μορφή τζελ, και να διαπιστώσει τον βαθμό της σε σχέση με την μείωση της απουσίας μαθητών δημοτικού λόγω ασθενειών.

Μέθοδοι:

Η έρευνα διεξήχθη σε 16 σχολεία που βρίσκονται σε πέντε διαφορετικές συνοικίες, περιλαμβάνοντας 6000 μαθητές στο Ντέλαγουερ, Οχάιο, Τένεσι, και την Καλιφόρνια. Σε οκτώ από τα δεκαέξι σχολεία, οι ερευνητές όρισαν ομάδες αναφοράς, ενώ στα υπόλοιπα οκτώ ορίστηκαν ομάδες που θα χρησιμοποιούσαν το απολυμαντικό χεριών. Στην δεύτερη κατηγορία, η χρήση του απολυμαντικού γινόταν και από το προσωπικό των σχολείων. Η απουσία των μαθητών από τα 16 σχολεία λόγω λοιμώξεων καταγράφηκε, και τα δεδομένα αναλύθηκαν στατιστικά.

Αποτελέσματα:

  • Μαθητές: Η συνολική ποσοστιαία μείωση των απουσιών λόγω λοιμώξεων χάρη στη χρήση απολυμαντικού χεριών καταγράφηκε ως 19.8%, πάντα συγκρινόμενη με τις ομάδες αναφοράς (Σχολεια που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα).
  • Εκπαιδευτικοί: Τα στοιχεία από τα σχολεία όπου στο πρόγραμμα συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί, έδειξαν ότι όχι μόνο μειώθηκαν οπι απουσίες των μαθητών αλλά και οι απουσίες του προσωπικού κατά 10,1%

 

Συμπέρασμα:

Η απουσίες μαθητών μειώνονται σημαντικά όταν χρησιμοποιείται ένα απολυμαντικό χεριών με τζελ αλκοόλης στις αίθουσες διδασκαλίας και στους διαδρόμους σχολείων στα πλαίσια προγράμματος υγιεινής. Επίσης η χρήση απολυμαντικού χεριών και από τους καθηγητές οδήγησε σε αισθητή μείωση και των δικών τους απουσιών.

Am J Infect Control. 2000; 28: 340-346

Ακολουθεί Infographic

Αντισηψια στο σχολείο

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send