Πως μεταδίδεται ο νέος κοροναϊός 2019–nCoV ;

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, φορείς αρκετών κοροναϊών είναι ζώα τα οποία δεν μεταδώσει ακόμα τον ιό στον άνθρωπο. Αναφορικά με το νέο κοροναϊό 2019–nCoV, δεν έχει εντοπισθεί ακόμα η πηγή προέλευσης του στα ζώα. Το πιο πιθανό είναι ότι μεταδόθηκε από κάποιο ζώο σε αγορά ζωντανών ζώων στη Κίνα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα κατοικίδια όπως γάτες ή σκύλοι μεταδίδουν τον 2019–nCoV.

Για να προστατευτείτε αποφύγετε την άμεση επαφή με ζωντανά ζώα ή με επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή. Αποφύγετε την κατανάλωση ωμών ή ατελώς μαγειρεμένων ζωικών προϊόντων. Κατά τη διαχείριση ωμού κρέατος ή ζωικών προϊόντων λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως ορίζονται από τους κανόνες ασφαλούς διαχείρισης τροφίμων.

Ο 2019–nCoV μεταδίδεται κυρίως μέσω της επαφής με ασθενή. Αν εκτεθείτε σε σταγονίδια ασθενή από το βήχα του, το φτέρνισμα του, τη σιέλο ή τη ρινική κοιλότητα είναι πιθανό να ασθενήσετε. Για την αποφυγή μετάδοσης  είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής. Όταν βήχετε ή φτερνίζεστε καλύψτε το στόμα σας και τη μύτη σας με ιατρική μάσκα ή μαντήλι ή το μανίκι σας ή το λυγισμένο ακγώνα σας. Πετάξτε αμέσως το μαντήλι σε κλειστό κάδο. Συστήνεται να πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα.

Δείτε εδώ τα αντισηπτικά και απολυμαντικά χεριών της Advanced Healthcare.

Αναφορικά με τις επιφάνειες, δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να επιβιώσει. Ωστόσο σύμφωνα με τελευταία δεδομένα, ο καινούριος κοροναϊός μπορεί να επιβιώσει μερικές ώρες στις επιφάνειες.

Δείτε εδώ τα απολυμαντικά επιφανειών της Advanced Healthcare.

Πηγή: Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send