Πως μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου από το νέο κοροναϊό 2019–nCoV ;

  1.  Πλένετε τακτικά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι ή με αλκοολούχο διάλυμα. Το πλύσιμο των χεριών σκοτώνει τον ιό εάν βρίσκεται στα χέρια μας. ,
  2. Διατηρήστε αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου, από εσάς και τους άλλους ανθρώπους. Ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό. Αν κάποιος έχει νοσήσει από λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως 2019–nCoV, βήχει ή φτερνίζεται και παράγει μικρο-σταγονίδια τα οποία έχουν τον ιό. Εάν είστε πολύ κοντά μπορεί να εισπνεύσετε τον ιό.
  3. Αποφύγετε να αγγίζετε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας. Μέσα στη μέρα ακουμπάμε πολλές επιφάνειες με τα χέρια μας. Αν οι επιφάνειες είναι μολυσμένες από τον ιό και αγγίξετε τα μάτια, τη μύτη ή στο στόμα σας, μπορεί να μεταφέρετε τον ιό από την επιφάνεια στον εαυτό σας.
  4. Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Ενημερώστε το θεράποντα ιατρό σας εάν έχετε ταξιδέψει στη Κίνα ή ήρθατε σε επαφή με άτομα που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Κίνα και παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα. Σε περίπτωση που έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια το συντομότερο, καθώς μπορεί να πάσχετε από αναπνευστική λοίμωξη.
  5. Εάν έχετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχετε ταξιδέψει στη Κίνα, μείνετε σπίτι μέχρι να αναρρώσετε. Τηρήστε όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Πηγή: Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Επισκεφτείτε το site της Advnaced Healthcare για να βρείτε τα προϊόντα αντισηψίας και καθαρισμού χεριών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send