4. Η στομία θα αλλάξει μετά την επέμβαση;

Η στομία μπορεί να αλλάξει μέγεθος και σχήμα τους πρώτους μήνες μετά την επέμβαση. Μια στομία μπορεί να είναι τοποθετημένη στο επίπεδο του δέρματος, εισελκόμενη (κάτω από επίπεδο του δέρματος) ή σε πρόπτωση (να προεξέχει) από την επιφάνεια της κοιλιάς.4 Ο επαγγελματίας υγείας του παιδιού σας μπορεί να σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για να φροντίζετε το κάθε είδος.

Ορισμένα προϊόντα μπορούν να βελτιώσουν τον χρόνο που φοράτε τον σάκο αν τα κόπρανα αδειάζουν από μια στομία στο επίπεδο του δέρματος. Για παιδιά με στομία που προεξέχει ίσως σας ζητήσουν να ελέγχετε το χρώμα της στομίας ανά τακτικά διαστήματα. Αλλαγή στο χρώμα μπορεί να δηλώνει ότι η στομία πιάστηκε ή κόπηκε από σάκο, εφαρμοστή πάνα, ζώνες ασφαλείας ή ρούχα.

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, μεγαλώνει και το μέγεθος της στομίας. Το μέγεθος ή το άνοιγμα του συστήματος συλλογής του παιδιού σας ίσως χρειάζεται αλλαγή. Ο νοσηλευτής στομίας του παιδιού σας θα μπορεί να σας βοηθήσει με τις αλλαγές στο μέγεθος, όποτε χρειάζονται.4

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send