Παροχές ΕΟΠΥΥ

Προμήθεια Ηλεκτροκίνητου Αμαξιδίου μέσω ΕΟΠΥΥ

Δικαιολογητικά για ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο

Για να προμηθευτείτε ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο μέσω του ΕΟΠΥΥ χρειάζεται αρχικά γνωμάτευση (γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ) από νευρολόγο, ορθοπεδικό ή φυσίατρο. Ο κωδικός γνωμάτευσης για ηλεκτροκίνητο απλό είναι 00113 και για ενισχυμένο 00114. Στα σχόλια της γνωμάτευσης να αναγράφεται ότι ο ασθενής έχει πνευματική ικανότητα και φυσιολογικές αντιδράσεις χειρισμού. Σημαντική προϋπόθεση: Ο ασφαλισμένος δεν θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του.

Δείτε εδώ όλα τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια που μπορείτε να προμηθευθείτε απο την Advanced

Προσοχή η γνωμάτευση να είναι με 0% συμμετοχή (να έχετε μαζί σας απόφαση ΚΕΠΑ ή οποιαδήποτε απόφαση πιστοποιεί την αναπηρία σας).

Επιπλέον χρειάζονται τα εξής:

  1. Γνωμάτευση από ΩΡΛ στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ότι ο ασθενής έχει φυσιολογική ακοή και δύναται να χρησιμοποιήσει ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο.
  2. Γνωμάτευση από οφθαλμίατρο στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ότι ο ασθενής έχει φυσιολογική όραση και δύναται να χρησιμοποιήσει ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο.
  3. Γνωμάτευση από ψυχίατρο στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ότι ο ασθενής από ψυχιατρικής άποψης κρίνεται νοητικά, ψυχικά και συναισθηματικά ικανός να χειριστεί ηλεκτρικό αμαξίδιο και υπάρχει ψυχολογική και λειτουργική αναγκαιότητα επικοινωνίας με το περιβάλλον.
  4. Έγγραφο από εργασία, σπουδές ή σύλλογο για απόδειξη αναγκαιότητας μετακίνησης.

Για να μπορέσετε να προμηθευτείτε ενισχυμένο ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο (με τον κωδικό 00114), χρειάζεται επιπλέον ένα από τα παρακάτω:

A. Αυξημένο σωματικό βάρος. Στα σχόλια της αρχικής γνωμάτευσης θα πρέπει να αναγραφεί το αυξημένο σωματικό βάρος

ή

Β. Υπεύθυνη δήλωση από τον ασθενή ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τόπου κατοικίας και απασχόλησης. Αυτό καλό είναι να διατυπώνετε και με κάποιο τρόπο και στο έγγραφο 4

ή

Έγγραφο από Δήμο ή Κοινότητα το οποίο θα αναφέρει ότι η περιοχή κατοικίας ή απασχόλησης παρουσιάζει έντονες ανωφέρειες.

Τέλος αφού συγκεντρώσετε όλα τα παραπάνω έγγραφα, θα πρέπει να σφραγίσετε την γνωμάτευση σε ελεγκτή ιατρό του ΕΟΠΥΥ.

Δείτε εδώ όλα τα προϊόντα που μπορείτε να προμηθευθείτε μέσω ΕΟΠΥΥ

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send