Αρθρογραφία

Οφέλη της Παθητικής Γυμναστικής

Η φυσική άσκηση είναι απαραίτητη για όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, για να έχουμε μία καλή και ποιοτική ζωή. Η έλλειψη της κίνησης επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης και του εκφυλισμού του ανθρώπινου σώματος. Στις περιπτώσεις που η φυσική άσκηση δεν είναι εφικτή ενδείκνυται η χρήση μηχανημάτων παθητικής γυμναστικής. Τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής εξασφαλίζουν ότι ο ασθενής δεν θα υποστεί τραυματισμό αφού η φόρτιση στους μυς παραμένει χαμηλή. Η γυμναστική επικεντρώνεται περισσότερο στην κίνηση των άκρων, επιτυγχάνοντας την αύξηση του μεταβολισμού και τη θερμοκρασία του σώματος του ασθενή. Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται επιταχύνοντας τη διαδικασία της ίασης και επαναφοράς του σώματος σε καλή φυσική κατάσταση.

Συμβουλευτείτε τον φυσικοθεραπευτή σας ή το γιατρό που σας παρακολουθεί για την αγορά του κατάλληλου μηχανήματος για εσάς. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για τα διαθέσιμα μηχανήματα.

Ακολουθούν οι περιπτώσεις ασθενών που μπορούν να βοηθηθούν από τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής.

Πολλαπλή σκλήρυνση

Η καθιστική ζωή επηρεάζει περισσότερο τους ανθρώπους με το αυτοάνοσο νόσημα της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε σχέση με άλλους ανθρώπους. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο η έλλειψη κίνησης να συνοδεύει ή να αυξάνει τα συμπτώματα της νόσου. Η κατάσταση αδράνειας που βρίσκεται ο ασθενής εξαρτάται από το στάδιο της νόσου. Τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής προσφέρουν μια καθημερινή θεραπεία κίνησης ακόμα και σε ακινητοποιημένους ασθενείς. Οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας μπορούν να ασκούνται από μία καρέκλα ή ένα αναπηρικό αμαξίδιο, ενεργά ή με τη βοήθεια ενός κινητήρα.

Η τακτική εκγύμναση των χεριών ή των ποδιών διευκολύνει τους σπασμούς, χαλαρώνει και ενισχύει τη μάζα των σκελετικών μυών. Βελτιώνει την κινητικότητα, επηρεάζει θετικά τη λειτουργία του εντέρου και της ουροδόχου κύστης, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια, μειώνει το οίδημα και σταθεροποιεί τη συναισθηματική κατάσταση της υγείας. Με τακτική κίνηση οι ασθενείς με σκλήρυνση μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα κόπωσης (μη φυσιολογική εξάντληση). Επιπλέον, η κίνηση βοηθά στη μείωση του κινδύνου έλλειψης κίνησης, όπως η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, τα κατάγματα των οστών (κίνδυνος πτώσης), ο σακχαρώδης διαβήτης και η οστεοπόρωση.

Εγκεφαλικό

Οι ειδικές θεραπευτικές μέθοδοι που βασίζονται σε μία ομοιόμορφη και επαναλαμβανόμενη άσκηση κίνησης παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του εγκεφαλικού. Οι συχνές επαναλήψεις μπορούν να τονώσουν την ικανότητα του εγκεφάλου να αναδιοργανωθεί. Ως αποτέλεσμα είναι οι υγιείς περιοχές του εγκεφάλου να είναι σε θέση να αποκτήσουν τις λειτουργίες των πληγεισών περιοχών. Με το κατάλληλο μηχάνημα μπορείτε να πετύχετε ακριβώς αυτό το είδος επαναλαμβανόμενης άσκησης. Οι ασθενείς με εγκεφαλικό μπορούν να ασκούνται από μία καρέκλα ή ένα αναπηρικό αμαξίδιο, ενεργά, με τη βοήθεια ενός κινητήρα ή παθητικά με το μηχάνημα παθητικής γυμναστικής.

Η θεραπεία με ένα μηχάνημα παθητικής γυμναστικής μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό να αποκτήσουν τα χαμένα μοτίβα κίνησης. Η κίνηση και οι λειτουργίες των χεριών και η ικανότητα βάδισης μπορούν να βελτιωθούν. Η εκγύμναση των χεριών ή και των ποδιών μπορεί να βελτιώσει τη δύναμη και την αντοχή, να επηρεάσει θετικά τη λειτουργία του εντέρου και να βοηθήσει στο συντονισμό των λειτουργιών του σώματος.

Πάρκινσον

Η “αναγκαστική άσκηση” που επιβάλει ένα μηχάνημα παθητικής γυμναστικής, βοηθά τα κάτω άκρα ασθενών με Πάρκινσον να  κινούνται αισθητά ταχύτερα από ότι τα συμπτώματα της νόσου τους θα επέτρεπαν κανονικά. Μια ομάδα ερευνητών (Ridgel et al., 2009) από τις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι ταχύτητες κίνησης μέχρι 90 στροφές ανά λεπτό συμβάλλουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη νόσο του Πάρκινσον. Επιπλέον, θα μπορούσε να μετρηθεί μια σημαντική βελτίωση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του δακτύλου κατά περίπου 30%.

Η πρόσφατη θεραπεία του Πάρκινσον είναι ο συνδυασμός φαρμάκων με τακτική θεραπεία κίνησης. Με το κατάλληλο μηχάνημα που επιτρέπει τη κίνηση με υψηλή ταχύτητα περιστροφής οι ασθενείς μπορούν είτε να ασκούνται παθητικά είτε ενεργά με δική τους μυϊκή δύναμη. Οι συνεδρίες θεραπείας μπορούν να έχουν θετικές επιδράσεις στην ικανότητα βάδισης, την ισορροπία, την ακινησία, τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και τη στάση του σώματος. Η τακτική εκπαίδευση συμβάλλει επίσης στη βελτίωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το Πάρκινσον, όπως οι τρεμουλιαστοί μύες και οι δύσκαμπτοι μύες.

Τραυματική εγκεφαλική βλάβη

Η καθημερινή κίνηση ενεργοποιεί σημαντικές λειτουργίες του σώματος, όπως η κυκλοφορία του αίματος, ο μεταβολισμός, η αναπνοή καθώς και το καρδιαγγειακό σύστημα, μετά από τραυματική εγκεφαλική βλάβη. Επιπλέον, οι δραστηριότητες του εγκεφάλου και οι λειτουργίες αυτοθεραπείας διεγείρονται μέσω της τακτικής άσκησης. Τα προγράμματα θεραπείας κίνησης μηχανημάτων παθητικής γυμναστικής επιτρέπουν μια ειδική εκπαίδευση και παρακινούν τον ασθενή σε μεγαλύτερες εκπαιδευτικές συνεδρίες με παιχνίδια κινήτρων.

Τα μηχανήματα γυμναστικής επιτρέπουν σε ασθενείς με τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο ενεργή, υποβοηθούμενη ή παθητική θεραπεία κίνησης. Η άσκηση μπορεί να γίνει από το κρεβάτι, την καρέκλα ή το αναπηρικό αμαξίδιο. Η κυκλική κίνηση μειώνει τους σπασμούς, χαλαρώνει και ενισχύει τους μυς με απαλό τρόπο.

Μυϊκές διαταραχές

Η θεραπεία κίνησης είναι πολύ σημαντική στη θεραπεία νευρομυϊκών παθήσεων. Η αδυναμία των μυών προκαλεί πολλές μυϊκές ασθένειες. Τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση με τη λειτουργία ασφάλειας που διαθέτουν, η οποία σταματά τη κίνηση του πεντάλ σε περίπτωση μπλοκαρίσματος όπως κράμπες, σπαστικότητα κ.α.. Οι ασθενείς μπορούν να ολοκληρώσουν μια ενεργή ή υποβοηθούμενη προπόνηση άνω και κάτω άκρων από μία καρέκλα ή ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Ιδιαίτερα για τους ασθενείς που δεν μπορούν να κινηθούν υπάρχει η δυνατότητα παθητικής γυμναστικής. Οι επιδράσεις τις έλλειψης κίνησης αντισταθμίζονται, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και οι αρθρώσεις αποκτούν ευελιξία.

Σπαστική παράλυση

Τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή σπαστική παράλυση χρειάζονται εντατική φυσιοθεραπεία. Σε γενικές γραμμές, στοχεύει στην κινητοποίηση των αρθρώσεων, με σκοπό την ευελιξία τους και στη χαλάρωση των μυών. Έτσι, ενισχύονται οι υπάρχοντες μύες και οι παραμορφώσεις μειώνονται. Εκτός από τη φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται και η θεραπεία κίνησης με μηχανήματα γυμναστικής. Τα άτομα με σπαστική παράλυση μπορούν να γυμναστούν με τα κατάλληλα μηχανήματα από την καρέκλα τους ή το αναπηρικό τους αμαξίδιο. Μια τακτική άσκηση των άνω και κάτω άκρων μπορεί να ανακουφίσει τη σπαστικότητα, να χαλαρώσει και να ενισχύσει τους μύες. Παράλληλα, μπορεί να βοηθήσει τη δύναμη και την υγεία και να επηρεάσει θετικά τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης και του εντέρου.

Ασθενείς στην εντατική μονάδα θεραπείας

Μια επιτυχημένη διαδικασία αποκατάστασης πρέπει να περιλαμβάνει μία έγκαιρη άσκηση του ασθενή. Με τα μηχανήματα γυμναστικής που προσαρμόζονται σε κρεβάτια, οι κλινήρεις ασθενείς μπορούν να κινητοποιηθούν μέσα στην εντατική μονάδα. Οι ασθενείς ασκούνται σε ύπτια θέση με τη δική τους δύναμη ή με τη βοήθεια ενός κινητήρα ή μόνο με τη χρήση του κινητήρα. Με ειδικές λειτουργίες επιτρέπουν ακόμα και σε άτομα με ελάχιστη μυϊκή δύναμη, να εκπαιδεύονται ενεργά χωρίς υπερβολική πίεση. Το χαρακτηριστικό αυτό υποστηρίζει τη συντήρηση και τη βελτίωση της υπολειπόμενης μυϊκής δύναμης.

Η συχνή άσκηση βοηθά στη διατήρηση της ευελιξίας των αρθρώσεων και ενεργοποιεί τη κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, η κίνηση προφυλάσσει τον ασθενή από κατακλίσεις και θρομβώσεις. Η εκγύμναση των άνω άκρων και σώματος ενισχύει τους βοηθητικούς αναπνευστικούς μύες και βοηθά τον ασθενή να αναπνέει χωρίς το μηχανικό αερισμό. Παράλληλα, επιταχύνεται η διαδικασία επούλωσης αποφεύγονται δευτερογενείς ασθένειες.

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Ο φόβος δύσπνοιας εμποδίζει πολλούς ασθενείς με ΧΑΠ να ασκηθούν. Η στάση αυτή όμως ευνοεί την εξέλιξη της ασθένειας. Η επαρκής άσκηση επηρεάζει θετικά τη λειτουργία των πνευμόνων, τη μυική μάζα και την ποιότητα ζωής. Με το κατάλληλο μηχάνημα οι ασθενείς μπορούν να εισέλθουν αργά σε ένα πρόγραμμα άσκησης και να αυξήσουν σταδιακά το επίπεδο απόδοσης. Οι ασθενείς μπορούν να ασκούνται από τη καρέκλα ή το αναπηρικό αμαξίδιο ενεργά, με βοήθεια κινητήρα ή παθητικά.Η τακτική και στοχευμένη άσκηση των άνω άκρων και σώματος ενισχύει τους βοηθητικούς αναπνευστικούς μύες. Η θεραπεία κίνησης με τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής διευκολύνει την αναπνοή, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Αιμοκάθαρση

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης μπορεί να αυξήσει την “αποτελεσματικότητα της αιμοκάθαρσης”. Μειώνει τη ποσότητα των τοξικών ουσιών στο αίμα και βελτιώνει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του αίματος του ασθενή που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Ακόμα και οι ασθενείς με ακρωτηριασμούς κάτω από το γόνατο, μπορούν να επωφεληθούν από τη παθητική γυμναστική. Η κίνηση αυτή, που μοιάζει με ποδηλασία, μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των χτύπων της καρδιάς, της κυκλοφορίας του αίματος, του ανοσοποιητικού συστήματος και της πίεσης του αίματος. Επιπλοκές όπως λιποθυμία, τινάγματα και απώλεια αισθήσεων συμβαίνουν λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης.

Κλινήρεις ασθενείς

Ακόμη και μικρές περίοδοι σε ύπτια θέση μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες και επιπλοκές. Προκειμένου να αντισταθμιστεί η έλλειψη κίνησης, οι κλινήρεις ασθενείς θα πρέπει να ξεκινήσουν να ασκούνται το συντομότερο δυνατό. Χάρη στα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής μπορούν να αποφευχθούν οι συνέπειες της έλλειψης κίνησης. Η γενική κατάσταση, η δραστηριότητα του εντέρου και της ουροδόχου κύστης βελτιώνονται και ο μεταβολισμός και η πέψη ενεργοποιούνται.  Το κατάλληλο μηχάνημα παθητικής γυμναστικής ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό σύστημα, ρυθμίζει τον μυϊκό τόνο και βοηθά για μια φυσική επούλωση και προφυλάσσει από θρομβώσεις. Η άσκηση του άνω μέρους του σώματος δυναμώνει τους αναπνευστικούς μύες και υποστηρίζει την αναπνοή του ασθενή. Τα μηχανήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από κέντρα αποκατάστασης.

Καρκίνος

Από ιατρική άποψη, θα ήταν προτιμότερο οι ασθενείς να ξεκινήσουν τη θεραπεία με άσκηση ήδη από πρώιμο στάδιο. Η στοχευμένη κίνηση μπορεί να βοηθήσει στην απαλοιφή σωματικών και ψυχικών παρενεργειών της χημειοθεραπείας ή της αντιορμονικής θεραπείας. Ταυτόχρονα η τακτική άσκηση ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα με φυσικό τρόπο. Ενδυναμώνει του μύες των οστών και μειώνει συμπτώματα όπως κόπωση (χρόνια κατάθλιψη), αϋπνία και κατάθλιψη. Με τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής ο χρήστης μπορεί να ασκηθεί είτε με τη δικιά του δύναμη, είτε με τη βοήθεια ενός κινητήρα, ανάλογα τη κατάσταση του.  Η παθητική γυμναστική υποστηρίζει ασθενείς με καρκίνο μετά από χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία. Είναι μία άνετη λύση για να εντάξουν την κίνηση  και τα οφέλη της στη καθημερινότητα τους.

Διαβήτης τύπου 2

Η σωματική άσκηση προκαλεί το σώμα μας να κάψει γλυκόζη, γεγονός που μπορούν να εκμεταλλευτούν άτομα με διαβήτη. Τα μηχανήματα γυμναστικής που επιτρέπουν την ταυτόχρονη άσκηση όλου του σώματος είναι ιδανικά. Τα μυϊκά κύτταρα διεγείρονται με την ενεργή άσκηση, η ποσότητα των υποδοχέων ινσουλίνης αυξάνεται και βελτιώνεται η αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, αναπτύσσονται ενδογενή μιτοχόνδρια, τα οποία καίουν τη γλυκόζη στο αίμα ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Έτσι, η δραστηριότητα ινσουλίνης αυξάνεται και το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα μειώνεται. Με τη συχνή άσκηση οι διαβητικοί μπορούν να αντισταθμίσουν τις πιθανότητες εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών προσβολών.

Άνοια / Alzheimer

Παρά τη νοητική τους κατάσταση, οι ασθενείς με άνοια και Alzheimer μπορούν να παραμείνουν σωματικά ενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, στη θεραπεία άνοιας μία συχνή και τακτική θεραπεία αντοχής, δύναμης και συντονισμού είναι μεγάλη αξία για τη πρόληψη και θεραπεία. Με το κατάλληλο μηχάνημα γυμναστικής ανεξάρτητα από το στάδιο της ασθένειας, οι ασθενείς μπορούν να ασκηθούν. Ανάλογα με τη δυνατότητα του ασθενή, η άσκηση μπορεί να είναι ενεργητική, υποβοηθούμενη ή παθητική. Η περιστροφή των πεντάλ αντίστροφα βοηθά στη βελτίωση του συντονισμού. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες μια συνεχής θεραπεία κίνησης συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και βελτίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Οι εκπαιδευτικές συνεδρίες με το κατάλληλο μηχάνημα μπορούν να επηρεάσουν θετικά το συντονισμό των χεριών-ματιών, τον χρόνο αντίδρασης και τη συγκέντρωση και να βοηθήσουν με την κατάθλιψη. Μέσω της συνεχής άσκησης, ακόμη και οι δραστηριότητες της καθημερινής ζωής μπορούν να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Υπέρταση

Η συχνή κίνηση μειώνει φυσιολογικά την αρτηριακή πίεση και βοηθά τους ασθενείς με αρτηριακή πίεση να αποτρέψουν αγγειακές παθήσεις. Η ενεργή άσκηση με το κατάλληλο μηχάνημα μπορεί να περιλάβει μέχρι και το 80% των σκελετικών μυών μας. Οι ενεργοί μύες που εμπλέκονται σε αυτές τις κινήσεις απαιτούν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών, τις οποίες λαμβάνουν μέσω του αίματος. Για αυτή τη διαδικασία, το αυτόνομο νευρικό σύστημα διευρύνει τη διάμετρο των φλεβών. Περισσότερο αίμα τρέχει μέσα από τις φλέβες με μικρότερη αντίσταση, η αρτηριακή πίεση μειώνεται και η καρδιά ανακουφίζεται. Ακόμη και οι φλέβες των ηλικιωμένων (και με διαβήτη) μπορούν να αποκτήσουν ελαστικότητα που αποτρέπει από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Υπάρχουν μηχανήματα που μπαίνουν αυτόματα σε ενεργή ή παθητική λειτουργία ώστε ακόμα και αν ο ασθενής έχει καιρό να ασκηθεί, η σωματική δραστηριότητα γίνεται εύκολη.

Διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος (στα πόδια)

Τα αγγεία χάνουν την ελαστικότητα τους όσο η ηλικία μας αυξάνεται. Ένα συχνό φαινόμενο είναι οι διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια. Η ενεργητική ή παθητική άσκηση μπορεί να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά τη κυκλοφορία του αίματος. Η συχνή και τακτική άσκηση αυξάνει τη διάμετρο των μικρών αγγείων και συμβάλλει στη δημιουργία νέων αγγείων. Αναπτύσσεται η παράπλευρη κυκλοφορία του αίματος, δηλαδή παράλληλα με τη κανονική κυκλοφορία του αίματος, αναπτύσσονται μικρά αγγεία που μεταφέρουν το αίμα,  τις θρεπτικές ουσίες και το απαραίτητο οξυγόνο στη πάσχουσα περιοχή. Στην ιδανική περίπτωση, η συνεχής  άσκηση με το κατάλληλο όργανο γυμναστικής μπορεί να αντισταθμίσει με το σύνδρομο του διαβητικού ποδιού.

Παραπληγία

Τα άτομα με παραπληγία μπορούν να ανακτήσουν την υπολειπόμενη μυική δύναμη και να χαλαρώσουν τους σπασμούς με τη παθητική ή υποβοηθούμενη άσκηση. Το σωστό μηχάνημα παθητικής γυμναστικής που ανιχνεύει τους σπασμούς μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των σπασμών. Παράλληλα, οι ασθενείς με ατελή παράλυση  είναι σε θέση να ανακάμψουν και να διατηρήσουν την υπολειπόμενη μυική δύναμη. Η παθητική άσκηση μπορεί να χαλαρώσει τους μύες, να διεγείρει την ευελιξία των αρθρώσεων και να ενεργοποιήσει το κυκλοφορικό σύστημα και το μεταβολισμό.

Ηλικιωμένοι

Η διαδικασία του γήρατος είναι διαφορετική για το κάθε άνθρωπο. Η παθητική ή υποβοηθούμενη από κινητήρα άσκηση δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους ανθρώπους να επηρεάσουν τη διαδικασία του γήρατος, θετικά. Με τη παθητική άσκηση ακόμα και άτομα που δεν έχουν γυμναστεί καθόλου, εισάγονται σταδιακά σε ένα πρόγραμμα άσκησης. Το επίπεδο αντίστασης των μηχανημάτων μπορεί να ρυθμιστεί ώστε οι χρήστες να μπορούν να ασκηθούν ενεργά. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν μπορεί να συνεχίσει την ενεργή άσκηση, ενεργοποιείται ο κινητήρας των μηχανημάτων που βοηθά το χρήστη ή τον γυμνάζει εξ ολοκλήρου. Η παθητική γυμναστική διεγείρει τη κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλει τη διαδικασία της ανάρρωσης. Ταυτόχρονα, τα επώδυνα “πιασίματα” των μυών, χαλαρώνουν, η κυκλοφορία του αίματος διεγείρεται και μειώνεται η κατακράτηση νερού. Τα συμπτώματα των ρευματισμών και της αρθρίτιδας μειώνονται. Η συχνή άσκηση προάγει την απαραίτητη κινητικότητα για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών.

Παιδιά

Η κίνηση είναι η βάση για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος. Η θεραπεία που συμπεριλαμβάνει κίνηση, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με αναπηρίες να εκπληρώσουν τη φυσική τους ανάγκη για κίνηση. Με τα παιδικά μηχανήματα παθητικής γυμναστικής τα παιδιά ασκούνται από μια καρέκλα, ένα παιδικό κάθισμα ή από το αναπηρικό τους αμαξίδιο. Η παθητική γυμναστική τονώνει τους μύες των παιδιών, μειώνει τις συσπάσεις  και συμβάλει στη βελτίωση της βάδισης. Μπορείτε να βρείτε και μηχανήματα που έχουν ενσωματωμένα παιχνίδια  που ανταμείβουν το παιδί για τη σωματική του προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα άσκησης να διαρκεί περισσότερο και να είναι διασκεδαστικότερο.

Βρείτε το μηχάνημα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σώματος και βάλτε την άσκηση στη ζωή σας ακόμα και αν δεν έχετε γυμναστεί ποτέ ξανά. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή σύμφωνα με τις οδηγίες του φυσικοθεραπευτή ή του γιατρού σας.

 

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send